Sulu mantının etli ve otlu olarak bir kaç türü olmasına
karşı, buhar mantılarıda mayalı hamurdan ve mayasız hamurdan yapılır. İçine
kıyma olarak et, başta olmak üzere, ıspanak, kabak ve küde ediğimiz türkistanda
yetişen bir tür sebzeden de yapılır.
Ben kıymalı yaptığım tüm yemeklere tatlandırmak maksadı ile bir miktar kırmızı yeşil biber ve domateste ilave ederim.
Yapılışı:
Bir kg un için yarım paket maya koymanız yeterli. Ancak siz daha çabuk olmasını istiyorsanız bir paket maya koyarsınız. Kuru maya kullanacaksanız bir yemek kaşığı mayayı yarım su bardağı ılık suda bekletip kabarmasını sağlayın.
Ilık suda bir süre bekleyen kuru ve ya yaş maya kabarmaya başlayınca unun üzeine ilave edin. Bir tutam tuz (mayalı hamurdan yapacağınız yemeklerin hamuruna tuzu oldukça az koyun) bir yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı sirke koyup ılık suda hamuru yoğurun.
Hamur kabarınca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp açın, içne yeteri kadar kıyma koyup 20 dk buhar tenceresinde pişirin.
Ben kıymalı yaptığım tüm yemeklere tatlandırmak maksadı ile bir miktar kırmızı yeşil biber ve domateste ilave ederim.
Yapılışı:
Bir kg un için yarım paket maya koymanız yeterli. Ancak siz daha çabuk olmasını istiyorsanız bir paket maya koyarsınız. Kuru maya kullanacaksanız bir yemek kaşığı mayayı yarım su bardağı ılık suda bekletip kabarmasını sağlayın.
Ilık suda bir süre bekleyen kuru ve ya yaş maya kabarmaya başlayınca unun üzeine ilave edin. Bir tutam tuz (mayalı hamurdan yapacağınız yemeklerin hamuruna tuzu oldukça az koyun) bir yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı sirke koyup ılık suda hamuru yoğurun.
Hamur kabarınca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp açın, içne yeteri kadar kıyma koyup 20 dk buhar tenceresinde pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder