İncecik doğranmış Mantı Kabağı, Kıyma edilmiş, et, soğan arzuya göre baharat ve tuz karışımı ile harmanlanır.
Kıymanın miktarına göre zeytinyağı ilave edilir.
Öte yanda mantılık yoğrulmuş hamur küçük bezeler yapılarak merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açılır.
İçine yeteri kadar kıyma koyup çimdikleme usulü büzülüp kapatılır.
Katı yağ ile yağlanmış delikli mantı tenceresinin tepsilerine dizilir.
Yarısına kadar su doldurulmuş olan mantı kazanı kaynayınca tepsiler
konur ve 20 ila 25 dk orta ateşte pişirilir.
Not:Tencerenin suyu
bolsa ve hava kaçırmıyorsa 20 dk da. eğer tencerenizin suyu az ve
birazda buhar kaçağı varsa 25- 30 dk da pişer.
Manrının piştiğini
anlamak için kokusunun yayılmış olması yeterlidir. Elleyince elinize
yapışmıyorsa da pişmiştir. Renginden de anlaşılır. Denemeye ve zahmet
çekmeye değecek kadar çok lezzetli, besleyiciliği, doyuruculuğunun yanı
sıra çok vitaminli bir yemek çeşididir.
KIYMALI KABAK MANTISI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder