7 Eylül 2015 Pazartesi

Kıymalı Kabak Mantısı

İncecik doğranmış Mantı Kabağı, Kıyma edilmiş, et, soğan arzuya göre baharat ve tuz karışımı ile harmanlanır.
Kıymanın miktarına göre zeytinyağı ilave edilir.
Öte yanda mantılık yoğrulmuş hamur küçük bezeler yapılarak merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açılır.
İçine yeteri kadar kıyma koyup çimdikleme usulü büzülüp kapatılır.
Katı yağ ile yağlanmış delikli mantı tenceresinin tepsilerine dizilir. Yarısına kadar su doldurulmuş olan mantı kazanı kaynayınca tepsiler konur ve 20 ila 25 dk orta ateşte pişirilir.
Not:Tencerenin suyu bolsa ve hava kaçırmıyorsa 20 dk da. eğer tencerenizin suyu az ve birazda buhar kaçağı varsa 25- 30 dk da pişer.
Manrının piştiğini anlamak için kokusunun yayılmış olması yeterlidir. Elleyince elinize yapışmıyorsa da pişmiştir. Renginden de anlaşılır. Denemeye ve zahmet çekmeye değecek kadar çok lezzetli, besleyiciliği, doyuruculuğunun yanı sıra çok vitaminli bir yemek çeşididir.

KIYMALI KABAK MANTISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder