Kurabiye tarifinin hamuru aynı şekillerde olabilir. Ancak Siz arzu
ederseniz içini değişik malzemelerle tadlandırabilirsiniz. Örneğin,
Elma, Hurma, Partakal, Havuç gibi malzemeler kullanabilirsiniz.
Bu
gün vereceğim Kurabiye tarifi Portakal kabuğu ve ceviz ile yapılır Bunun
için 4-5 adet portakal kabuğunu iyice pişinceye kadar az suda haşlayın.
Haşlama işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz.
Soğuyunca bir su bardağı şeker karıştırarak Robotta çekip kıyma haline
gelince bir tatlı kaşığı tere yağında kısık ateşte 110-12 dk kavurun.
Soğuyunca bir kahve fincanı iri çekilmiş ceviz bir çay kaşığı tarçın
karıştırıp iyice yoğurun.
HAMURU İÇİN
1 Paket margarin ve ya 200 gr tere yağı
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Adet yumurta
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un.
Malzemenin tamamını Hamur kabınıza dökün. Bir miktar unun içine pudra
şekeri ve kabartma tozunu koyup elemek sureti ile malzemenin üzerine
ilave edin. Hamurunuz kulak memesi kıvama gelinceye kadar iyice yoğurun.
Kurabiye hamuru Sizi biraz yanıltabilir yoğurma işlemini biraz uzun
tuttuğunuz zaman yağ ile özdeşleşecek kaymak gibi bir hamur meydana
gelecektir.
Hamurları 6-7 parçaya bölüp her birini rulo yapın.
Yaptığınız ruloları elinizle bastırarak yassılayın. İçine aynı şekilde
ruletler halinde hazırladığınız portakal macununu yerleştirin.
Kapatıktan istediğiniz şekillerde kesin. 170 c ısınmış fırında pişirin,
piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin afiyet olsun. Benim
verdiğim şekil verme usulünü pek anlayamadıysanız istediğiniz şekilde
hamurun içine portakal macunu yerleştirip kurabiye yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder