7 Eylül 2015 Pazartesi

Kesme Leğmen



Tarifini istermisiniz?
Markopolo 1400 senesinde ülkesine italyaya doğu türkistandan taşıdı ve o yıllardan bu güne bu yemek italyan makarnası "spagetti" olarak biliniyor.
Oysaki hiç bir italyan bu yemeği evinde hamur yaparak böylesine sanat niteliğinde yapmayı bilmez. Ama uygurların en çok severek hemen her gün taze yapıp yediği yemektir legmen. Öğrenince inanın asla vaz geçemiyeceksiniz.
 


Malzemeler:
Bir kg un
1 adet yumurta
Bir tutam tuz

Hamuru Erişte hamuru gibi yoğurun, Bir süre dinlenmeye bıraktıktan sonra bezelere ayırın, hamur dinlendikten sonra oklava yardımı ile yufkalar açın.
Birer santim genişliğinde kestiğiniz hamuru bir tutam tuz atılmış olan suda bir taşım kaynatıp, soğuk suya tutun.
Servis tabaklarına aldıktan sonra önceden hazırlamış olduğunuz sebze türlüsü ve ya kıyma dökerek, acılı ekşili soslar ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder