Balık yapmak kişiye ve yörelere göre değişir. Her yemekte olduğu gibi balık yapmada da sevgi, maharet ve pratik olmak gerekir. Önce
pişireceğiniz balığın cinsini belirleyin, bazı balıklar yağda
dağılıvereceği için unla desteklemek gerekir. Bazılarını un su ve un
yumurta karışımlı bulamaca daldırıp kızartmak gerekir. Baharat
seviyorsanız Balıkları yıkadıktan sonra biraz acı biber, defneyaprağı,
kimyon, anason gibi baharatlarda bir süre bekletip unlayın ardından
yağda kızarın ve ya fırında pişirin.
Fırın kağıdında da pişirebilirsiniz. Bunları sırası geldikçe yazacağım
ancak ben bu gün günümüzde kolay bulunan bir balık tarifi vereceğim.
Pişirilmesi çok kolay sağlıklı ve hesaplı.
Malzemeler:
2- adet yerli Palamut
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için: Dereotu ve ya maydanoz. Salatalık, Badem, Domates. Arzu
ederseniz Arnavut biberi ve Kornişon turşu ilerde servis yapabilirsiniz.
Balığın yanına beyaz pilav, çorba ve salata çok yakışır.
Arzu
ettiğiniz şekilde balıkçıda ayıklatıp doğratmış olduğunuz balığı bol
suda dağıtmadan yıkayıp kurulayın. Isınmakta olan teflon bir tavanın
içine bir yemek kaşığı sıvı yağı koyup, balıkları çevirerek nar gibi
kızartın. Kızarma işlemi bitice servis tabağına alıp sıcakken tuz
serpiştirin. İstediğiniz malzeme ile süsleyip sağlıklı sofranızı kurun,
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder