7 Eylül 2015 Pazartesi

Tavada yerli palamut

Balık yapmak kişiye ve yörelere göre değişir. Her yemekte olduğu gibi balık yapmada da sevgi, maharet ve pratik olmak gerekir. Önce pişireceğiniz balığın cinsini belirleyin, bazı balıklar yağda dağılıvereceği için unla desteklemek gerekir. Bazılarını un su ve un yumurta karışımlı bulamaca daldırıp kızartmak gerekir. Baharat seviyorsanız Balıkları yıkadıktan sonra biraz acı biber, defneyaprağı, kimyon, anason gibi baharatlarda bir süre bekletip unlayın ardından yağda kızarın ve ya fırında pişirin. Fırın kağıdında da pişirebilirsiniz. Bunları sırası geldikçe yazacağım ancak ben bu gün günümüzde kolay bulunan bir balık tarifi vereceğim. Pişirilmesi çok kolay sağlıklı ve hesaplı.




 Malzemeler:

2- adet yerli Palamut
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için: Dereotu ve ya maydanoz. Salatalık, Badem, Domates. Arzu ederseniz Arnavut biberi ve Kornişon turşu ilerde servis yapabilirsiniz. Balığın yanına beyaz pilav, çorba ve salata çok yakışır.
Arzu ettiğiniz şekilde balıkçıda ayıklatıp doğratmış olduğunuz balığı bol suda dağıtmadan yıkayıp kurulayın. Isınmakta olan teflon bir tavanın içine bir yemek kaşığı sıvı yağı koyup, balıkları çevirerek nar gibi kızartın. Kızarma işlemi bitice servis tabağına alıp sıcakken tuz serpiştirin. İstediğiniz malzeme ile süsleyip sağlıklı sofranızı kurun, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder