7 Eylül 2015 Pazartesi

Haşhaşlı Katmer

1kg birinci sınıf un
yarım paket margarin ve ya üç yemek kaşığı kadar tereyağı
bir çay bardağı sıvı yağ
bir kahve fincanı tahin
bir yemek kaşığı kuru maya
bir adet kabartma tozu
bir yemek kaşı toz şeker
bir yemek kaşığı sirke
bir adet yumurta yüzüne sürmek için
50 gr haşhaş tohumu beyazı ve siyahı var karışık isteyin daha hoş görünüyor
yeteri kadar ılık su
unu yoğurma kabınıza koyup kabartma tozunu koyup iyice harmanlayın.
mayayı önceden bir yemek kaşı şeker ve sıcak su ile iyice karıştırı kabarmasını sağlayın
malzemelerin tamamını koyup yumuşak kıvamda yapışkan olmayan bir hamur elde edin
tereyağı, sıvı yağ, tahini bir kapta eritin
bezeler halinde yumak yapıp açtığınız hamurun üzerine yeteri kadar yayarak sürün
üzerine yumurta sürüp haşhş tohumu serpiştirip 180 c ısınmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder