Diğer yemeklerde de olduğu gibi helvada içine
koyduğumuz malzemeye göre isimlendirilir. Helvayı normal buğday unu ile
yaptığımız gibi diğer unlarlada yapabiliriz. Ama ben bu sefer yarı,
yarıya buğday ve mısır unu karışımı yaptım. İçine de fındık koydum,
üzerini tarçın ve hindistan cevizi ile süsledim. Ölçüler bütün
malzemeler bire bir ölçü. Ben burada su bardağını ölçü olarak kullandım.
Fakat Siz daha az yapacaksanız çay bardağını ve ya kahve fincanını ölçü
olarak kullanın. Isınmakta olan yağa
unu ilave edin, un biraz karıştırdıktan sonra çekilmiş ceviz ve ya
fındık ilave edin, kavruk, kavruk kukmaya başlayınca öbür tarafta
kaynamak üzere olan şerbeti ilave ederek hızlı, hızlı karıştırın. Helva
şerbetini çektikten sonra, iki üç dk kısık ateşte demlenmeye bırakın.
Servis tabaklarınıza istediğiniz gibi süsleyip sunum yapın, afiyet
olsun.
Not: Helva kış günleri en çok tüketilmesi gereken çok leziz, görünümü hoş, besleyici bol kalorili bir kahvaltı türüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder