7 Eylül 2015 Pazartesi

Çubuk Makarna ile Pratik Leğmen

Bir çay bardağı sıvı yada bir adet ince doğranmış soğanı pembeleştirin.
Kuş başı doğraığınız eti ilave edip bir süre kavurun. Kuşbaşı doğradığınız kırmızı kapya biberide ilave edin.
Bir tutam tuz ilave ettikten sonra ince kıyılmış üç beş diş sarımsak bir tatlı kaşığı biber salçası bir tatlı kaşığı domates salçası koyup 4-5 dk kavurduktan sonra 2 adet küp doğradığınız patates iki adet kerevizi ilsve edip bir süre daha kavurduktan sonra 2 su bardağı su ilave edin. Sebzeler piştikten sonra ateşi kapatıp ıspanak yapraklarını ilave edin.
Makarnayı pişirin :
Kaynamakta olan suya makarnayı salın. Bir kahve fincanı sıvı yağ ilave edip makarnanın kaynayan suda çözülmesini sağlayın. Makarnanın rengi tam hamur rengini alıncaya kadar haşladıktan sonra bir tutam tuz ilave edip bir iki taşım kaynatıp süzün. Bol suda durulayıp, üzerine hazırladığınız sebze türlüsünden yeterli miktarda koyun. Soslarla beraber servis yapın. Elinizin altında bulunan tüm sebze çeşitleri ile türlü yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Türlüsü için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder