7 Eylül 2015 Pazartesi

Çöçüre



Çöçüre su mantısı çeşitlerinden birinin adıdır. Bozkurt gözlerine benzetilerek şekil verildiğininde efsaneleri mevcuttur.
Kayseri mantısının malzemeleri kullanılır. Ancak yapılış şekilleri çok daha maharet ister.
Bir adet kuru soğan doğranıp yağda pembeleştirilir. Sarımsak salça, kırmızı biber ilave edilip bir süre kavrulduktan sonra duruma göre su ilave edilir. Örneğin ek yemek olarak yapıyorsanız, kişi başına bir tas su yeterli . Tek yemek olarak yapacaksanız bir buçuk ve ya iki yemek tası su koyun.
Yaklaşık yarı saat kadar kaynatın, büküp hazırladığınız çöçüreleri salın. Önceden hazırladığınız naneyi, dere oyu ve ya ıpsnağı ilave edip sıcak servis yapın.
Hem yorgunluğunuzu alır, hem doyurur, hem çok besleyici lezzetli bir çorba türüdür. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder