Çöçüre su mantısı çeşitlerinden birinin adıdır. Bozkurt
gözlerine benzetilerek şekil verildiğininde efsaneleri mevcuttur.
Kayseri mantısının malzemeleri kullanılır. Ancak yapılış
şekilleri çok daha maharet ister.
Bir adet kuru soğan doğranıp yağda pembeleştirilir. Sarımsak
salça, kırmızı biber ilave edilip bir süre kavrulduktan sonra duruma göre su
ilave edilir. Örneğin ek yemek olarak yapıyorsanız, kişi başına bir tas su
yeterli . Tek yemek olarak yapacaksanız bir buçuk ve ya iki yemek tası su
koyun.
Yaklaşık yarı saat kadar kaynatın, büküp hazırladığınız
çöçüreleri salın. Önceden hazırladığınız naneyi, dere oyu ve ya ıpsnağı ilave
edip sıcak servis yapın.
Hem yorgunluğunuzu alır, hem doyurur, hem çok besleyici
lezzetli bir çorba türüdür. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder