8 Eylül 2015 Salı

Yomdan (Mısır Unu Eriştesi)


Uygur mutfağında şifalı kış çorbası yomdan kolestrol, şeker, tansiyon hastaları için şifalı çorbalardan biridir. Mısır unu ve buğday unu karıştırılıp bir tutam tuz ilave ettikten sonra, sertçe bir yoğurunuz. Hamur dinlenirken, tencereye kişi başına ölçerek suyunuzu koyun. Küçük kuşbaşı doğradığınız eti ilave edip iyice pişirin. Ardından doğranmış olan domates, şalgam, kırmızı biber gibi sebzeleride ilave edin. Sebzeler pişince merdana ile açıp erişte kestiğiniz hamuru ilave edin. Hamuru koyarken mutlaka bir yandan çatalla karıştırın. 6-7- dk pişirin. Ateşi tamamen kapattıktan sonra önceden incecik kıydığınız dereotu ve ya maydanoz nane de çok yakışır ilave edip limon ile servis yapın, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder