7 Eylül 2015 Pazartesi

Tohu Kordak (Baharatlı Tavuk Yahni)

TOHU KORDAK (BAHARATLI TAVUK YAHNİ)
Bir adet tavuk
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı toz şeker
bir yemek kaşığı soya sosu
bir tutam zencefil
iki adet yıldız Anason
4-5 adet kırmızı acı biber
10-12 diş sarımsak
3-4 adet patates
yeteri kadar tuz
2 su bardağı su
Isınmakta olan yağa şekeri atın, şeker iyize yanıp kararmaya başlayınca doğranmış tavuğu ilave edin.
Tavuk şekerle birlikte iyice kızarıncaya kadar kavurun.
Tavuk pişmeye yakın soyasosu ve baharatları da ilave edin.
önceden soyup hazırladığınız patatesleride ilave ettikten sonra 2 su bardağı su ve tuzu ilave edip, ateşin harını kesin, orta ateşte patateslerin pişmesini bekleyin, pişirme işleminden sonra arzu ederseniz bir kaç parçaya bölünmüş yeşil sivri biberde ilave edebilirsiniz.
Patates piştikten sonra baharatlı Tavuk yahni sunuma hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder