Dört adet yumurtaya aldığı kadar un ilave edip kulak memesi
yumuşaklığında hamur elde edin.
Hamuru iki eşit beze yapıp dinlenmeye
bırakın. 2 Su bardağı toz şekere bir su bardağı bal ilave ederek koyu
bir kramel elde edinceye kadar kaynatın. Kıramel kaşıktan akmayacak
kıvama gelince, bir kenara alın. Bezeleri ince yufkalar halinde açıp
ince erişteler halinde kesin. Öte yanda ısınmış olan bol yağda
pembeleşinceye kadar kızartın. Uygun bir tepsiye yağdan süzerek alın.
Sıcak kıremel-i kızarmış hamurun üzerine dökün. Ellerinizle ballı
kremeli ve kızarmış hamuru iyice harmanlayıp yoğurun. Tepsiye eşit
şekilde yayarak üzerini bastırın. Buzdolabında bir gece bekletip arzu
ettiğiniz zaman servis yapın. Serin bir yerde istediğiniz kadar uzun
zaman muhafaza edebileceğiniz hairika bir tatlı türüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder