7 Eylül 2015 Pazartesi

Tuç Tatlısı

Dört adet yumurtaya aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Hamuru iki eşit beze yapıp dinlenmeye bırakın. 2 Su bardağı toz şekere bir su bardağı bal ilave ederek koyu bir kramel elde edinceye kadar kaynatın. Kıramel kaşıktan akmayacak kıvama gelince, bir kenara alın. Bezeleri ince yufkalar halinde açıp ince erişteler halinde kesin. Öte yanda ısınmış olan bol yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Uygun bir tepsiye yağdan süzerek alın. Sıcak kıremel-i kızarmış hamurun üzerine dökün. Ellerinizle ballı kremeli ve kızarmış hamuru iyice harmanlayıp yoğurun. Tepsiye eşit şekilde yayarak üzerini bastırın. Buzdolabında bir gece bekletip arzu ettiğiniz zaman servis yapın. Serin bir yerde istediğiniz kadar uzun zaman muhafaza edebileceğiniz hairika bir tatlı türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder