9 Eylül 2015 Çarşamba

Kapya Biber ve Lahana Dolması

İki lezzeti bir ara yaşamak için:
6 adet kırmızıbiber
5-6 yaprak lahana yaprağı
İçi için:
250-300 gr kıyma
Bir buçuk su bardağı pirinç
Bir su bardağı sıvı yağ
İki adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Birer tatlı kaşığı kırımızı biber ve domates salçası
Bir bağ maydanoz
Birer tutam tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane 


Kırmızı biberlerin çekirdeğini çıkarın, Hafif haşlanmış beyaz lahana yapraklarını uygun şekilde kesip hazırlayın. Isınmakta olan yağa soğanı sarımsağı ve kıymayı koyarak kavutun. Kavrulma işlemi devam ederken, salçaları ilave edin. Salçanın iyice dağılması için bir çay bardağı su ilave edin. Tuz ilave ettikten sonra suyu iyice çekilince pirinci ilave ederek bir süre kavurun. Son aşamada baharatları ilave ederek ateşi kapatın. Biraz soğumaya yakın iki yemek kaşığı un ilave edin. Unu iyice karıştırdıktan sonra maydanozu ilave edip biberleri doldurun, biberlerin ağzına kabuklarını soyup kestiğiniz patatesler ile kapak yapıp kapatın. Lahanaların İçlerine birer kaşık kavrulmuş karışımdan güzelce sarın. Düzgün bir tencereye önce biberleri sonra lahanaları dizdikten sonra üzerine çıkmayacak şekilde sıcak su ilave edin. Tencere kaynamaya başlayınca dolmaların üzerine ağırlık olacak bir kap kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dk. kısık ateşte demleyin.
















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder