Püre Türk Dünyasının ortak yemeklerinden bir tanesidir.
Sebze ve
Meyve Cenneti bir ülkede yaşıyoruz. Kıyma ile ve Ispanakla yapılan bu
böreği, Pırasa, Patates, pezik gibi Sebzelerle de yapabiliriz. Hamurunu
un, tuz su ile yoğurarak mayasız yapabilir, bir miktar maya ve ya
kabartma tozu ilave ederek yapabilirsiniz. Burada vereceğim tarif
besleyiciliği açısından ve lezzet açısından daha çok randıman alacağınız
tariftir. Siz hangisini arzu ederseniz tercihinize kalmış.
HAMURU İÇİN:
Bir su bardağı süt
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir adet yumurta
Bir tutam tuz
Birkaç damla sirke
Alabildiği kadar un
Malzemeyi uygun bir kabın üzerine boşaltıp, unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
İÇİ İÇİN
Yarım kg ıspanak ve ya Pezik (Pancar yaprağı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir adet kuru soğan
Bir adet domates
Bir tutam kırmızı pul biber
Bir tutam tuz
Soğanı kısa bir süre kavurun, domatesi ilave edin, ıspanak ve ya pezik
saplarını ilave ederek bir süre kavurun. Tuzu ilave edip iyice
karıştırdıktan sonra, ıspanak ve ya pezik yaprağını ilave edip,
tencerenin altını tamamen kısın.
8 adet küçük beze yapın, merdane
yardımı ile açtığınız bezelere soğumuş olan içlerden doldurup yarım ay
şeklinde kapatın. İsterseniz kenarlarını hamur keseceği ile kesin, iter
öylece kapatın. Kuru teflon tencerede iki yüzünü çevirerek kısık ateşte
kızartın. Çay saatlerinizde ve ya ikramlarınıada harika bir lezzet
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder