7 Eylül 2015 Pazartesi

Peynirli Poğaça



Bir kg birinci kalite un
bir su bardağı sıvı yağ
bir küçük paket maya
bir yemek kaşığı üzüm sirkesi
bir talı kaşığı toz şeker
bir tutam tuz
içi için evinizde bulunan peynir olabilir
200 gram beyaz peynir
önceden bir bardak içine yarım bardak sıcak su ve bir tatlı kaşığı toz şeker koyup erittiğiniz mayayı unun içine boşaltın. Zeytin yağını ve tuz da ilave edip, el yakmayacak sıcak su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Cevizden büyük bezeler hazırlayıp, bir süre dinlendirin, avucunuzun içi ile bastırarak açın, içine yetir kadar peynir koyup 180 c ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder