7 Eylül 2015 Pazartesi

Susamlı Kolay Çörek

Hem kolay hem lezzetli hem şık bir kurabiye denemeye değer.
 Malzemeler:
Bir adet yumurta
bir su bardağı yoğurt
Bir su bardağı tahin
bir çay bardağı zeytin yağı
bir tutam tuz
bir tatlı kaşığı sirke
bir yemek kaşığı şeker
Üzeine serpiştirmek için 200 gr susam
alabildiği kadar un
malzemenin tamamınıi hamur kabına koyun
alabildiği kadar un ilave ederek sert bir hamur elde edin
Hamurları küçük kare ve dik dörtken parçalara kesip ellerinizle kıvırarak şekiller verin.
(Olduğu gibi de bırakabilirsiniz)
Üzerine yumurta sarılarını sürüp çörek otu olan kabın içine bendırıp her yerine eşit şekilde çörek otu bulaştırın.
fırın kağıdı serdiğiniz tepsilere dizin 180 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine haşhaş tohumu ve ya çörek otu da serpebilirsiniz.
Hamuru için marketlerden hazır milfoy hamuru alıp aralarına tahin sürerek şerker serpiştirin aynı şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder