9 Eylül 2015 Çarşamba

Şorpagurunç (Etli Pirinç Çorbası)

Hasta çorbası olarak bilinen bu çorba şifa niteliğinde gayet lezzetli çorbalarımızdan biridir.
Takriben 250-300 gr kuzu eti
Bir adet orta boy kuru soğan
Bir adet Domates
Bir adet şalgam
Bir adet havuç
Bir adet kırmızı ve ya yeşil turp
6-7 diş sarımsak
bir çay bardağı pirinç
bir kaç tane yeşil sivri biber bir adet kırmızı biber
bir tutam ıspanak
bir tutam nane
bir tutam tuz ve karabiber
2 adet limon
10-12 su bardağı tencereye boşaltın, kaynamaya başlayınca ince doğradığınız soğanı, eti ilave edip, kaynayınca kısık ateşte pişincete kadar kaynatmaya devam edin. Et piştikten sonra Domates ve diğer sebzeleri küçük kücükler halinde doğrayıp Pirinçle birlikte ilave edin. Pirin ve sebzeler piştikten sonra ateşin tamamen kesin ve incecik kıydığınız Ispanak, nane ve sarımsağı yeşil ve kırmızı biberi ilave edip Limonla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder