7 Eylül 2015 Pazartesi

Narın Çöp

UYGUR MUTFAĞINDA EN ÇOK SEVİLEN YEMEKLERDEN "NARIN ÇÖP"
Yapımı ve sindirimi kolay, besleyici vitaminli ve çok lezzetli yemeklerimizden biridir. "Narın" Doğu Türkistan genelinde bilinen bir geleneksel yemek olmakla beraber, illere ve yörelere göre yapımında ve adında küçük değişimler de fark edilir.
Genellikle hayvancılıkla uğraşan kesimlerde daha çok yapılır.
1-4 kişilik Narın yapmak için 1 kg eti 5 su bardağı kaynamakta olan suda salıp haşlayın. Haşlama aşamasında bir adet kuru soğan ilave ederek kısık ateşte eti pişirin.
2- 2-3 adet taze kuru soğan, iki adet ortaboy haşlanmış havucu incecik kıyın.
3-Et piştikten sonra tencereye bir tutam tuz atıp bir kaç taşım daha kaynatın. Eti soğutup incecik kıyın, önceden kıydığınız havuc ve yeşil soğanı ilave ederek bir tutam tuz, bir tutam kara biber ile harmanlayın.
5-3 lt kadar bol suya bir tutam tuz atıp kaynatın. Kaynamakta olan suya kişi başına bir avuç erişte atıp pişirin.
Büyük bir kasye süzün, üzerine hazırladığınız haşlanmış et kıymasını serpiştirin.
Arzu ederseniz sofranıza bolca yoğurt koyun, isteyen yoğurtlı isteyen yoğurtsuz yiyebilir. Deneyin çok seveceksiniz, afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder