4 Adet yufka
2 adet büyük boy patates
Bir adet orta boy domates
Bir adet küçük boy kırmızı kaypa biber
Bir adet kuru soğan
4 adet sivri biber/arzuya göre acı biber tercih edebilirsiniz.
4-5 diş sarımsak
Bir bağ maydanoz
Bir su bardağı çiçek yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tutam, tuz, kimyon ve arzu ettiğiniz diğer baharat çeşitleri ilave edilebilir.
Tepsiye serdiğiniz fırın kâğıdını katı yağ ile incecik yağlayın.
Patatesi rendeleyin, diğer malzemeleri ufak, ufak kıyın. İki kaşık
zeytinyağını, tuz, kimyon koyup iyice karıştırmak sureti ile
harmanlayın. Elinizle birkaç dk yoğurur gibi karıştırın, elinizin
lezzeti çıksın. Domates ve diğer sebzeler suyu koyuvermeden yarısını
yağlayıp, yağladığınız kısma diğer yağsız kısmı kapatın ve harcı
serpiştirin. Düzgün bir şekilde rulo yapın, içine kıvırarak resimde
olduğu gibi kapatıp, tepsiye dizin. Bir adet yumurtaya bir yemek kaşığı
zeytinyağı ve bir çimdik tuz attıktan sonra,180 c ısınmış fırına sürün.
Pişmeye yakın börek yağlarını salıverecektir kaşıkla alıp sıcakken
üzerine serpiştirin. Tekrar fırına sürün nar gibi kızarıncaya kadar
pişirin. (Harika bir börek türüdür ve benim ürünümdür, mutlaka
denemelisiniz. Mutfak bir sanat atölyesidir sanat sınır tanımaz )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder