7 Eylül 2015 Pazartesi

Memper Suyuk Aş (Etli Sebzeli Hamur Çorbası)

Kişi başına 2 çorba tası suyu ölçerek koyun. Örneğin 4 kişilik çorba tası su 250 gr kuzu kuşbası et 1 adet kuru soğan 4-5 diş sarımsak 1 adet kırmızı kağya biber bir adet domates iki üç orta boy şalgam bir tutam ince kıyılmış kereviz yaprağı bir tutam maydanoz.
Bir su bardağı tepeleme un bir tutam tuz koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Kurşun kalem kalınlığında filitreler yapın.
Yapılışı: Kaynamakta olan suya eti ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı ilave edip pişinceye kazar kısık ateşte kaynatın. Diğer sebzeleride küçük küpcükler şeklinde doğrayıp ilave edin. Bir tutam tuz ilace edip önceden filitre yaptığınız hamurları parmaklarınız arasında bastırarak koparabildiğiniz en küçük şekilde örneğin kabak çekirdeği büyüklüğünde koparıp kaynamakta olan tencereye hamur bitinceye kadar atıyorsunuz. Son olarak yeşilliği ilave edip bir süre pişirdikten sonra servis yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder