Kişi başına 2 çorba tası
suyu ölçerek koyun. Örneğin 4 kişilik çorba tası su 250 gr kuzu kuşbası
et 1 adet kuru soğan 4-5 diş sarımsak 1 adet kırmızı kağya biber bir
adet domates iki üç orta boy şalgam bir tutam ince kıyılmış kereviz
yaprağı bir tutam maydanoz.
Bir su bardağı tepeleme un bir tutam tuz koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Kurşun kalem kalınlığında filitreler yapın.
Yapılışı: Kaynamakta olan suya eti ince kıyılmış
soğanı ve sarımsağı ilave edip pişinceye kazar kısık ateşte kaynatın.
Diğer sebzeleride küçük küpcükler şeklinde doğrayıp ilave edin. Bir
tutam tuz ilace edip önceden filitre yaptığınız hamurları parmaklarınız
arasında bastırarak koparabildiğiniz en küçük şekilde örneğin kabak
çekirdeği büyüklüğünde koparıp kaynamakta olan tencereye hamur bitinceye
kadar atıyorsunuz. Son olarak yeşilliği ilave edip bir süre pişirdikten
sonra servis yap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder