7 Eylül 2015 Pazartesi

Hurmalı Kurabiye



Hurmalı kurabiye tatlı, pasta olmasının dışında şifalı bir yiyecek çeşididir.
Hurmalı kuabiyenin şekli tamamen sizin zevkinize kalmış.
Hamuru için ise bir paket margarin, bir adet yumurta, bir su bardağı pudra şekeri ve yarım paket kabartma tozu koymanız yeterli. Aldığı kadar un ile sertçe bir hamur elde edin bıçak sırtı kalınlığında açın; öte yandan bir su bardağı iri çekilmiş ceviz, bir su bardağı hurmayı yoğurmak sureti ile hamur haline getirin.
Merdane yardımı ile açın. Açınmış hamurların içine hurma filitresini yatırın, hamuru kapatıp, yassılayın, tırtıllı bir kesecek ile arzu ettiğiniz şekilde kesin, üzerine yumurta sürüp 170C ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz bir kısmını başka şekillerde yapın, tahine bandırıp tepsiye dizin, piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpişrin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder