7 Eylül 2015 Pazartesi

Kuzu Etli Taze Kabak

Kabak şifalı sebzelerden biridir. Kolay pişen mide ve bağırsak rahatsızlığına en iyi gelen hafif olduğu kadar kezzetli pratik ve sindirimi kolay bir yemektir.
Denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.

 Malzemeler :
200 gr kemiksiz kuzu eti
bir kahve fincanı sıvı yağ
bir küçük kuru doğan
bir tutam tuz
bir tatlı kaşığı biner salçası
2 adet kırmızu kapya biber
3 adet yeşil taze sebze kabak
2 orta boy domates
3 - 5 diş sarımsak
3- 4 adet dolmalık biber ve ya sivri biber
bir tutam taze ıspanak
Yapılışı
Isınmakta olan yağa piyaz doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğan biraz pembeleşince ince doğranmış eti ilave edip iyice kavurun.
Kırmızı Kapya biberi ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin biber salçasını ve domateside ilave edip bir iki dk kavurun.
Domates suyunu çekince taze kabak ve dolmalık biberi ilave edip orta ateşte 2 - 3 dk pişmeye bırakın. Arzu ederseniz bir su bardağı su ilave edin tuzunuda ilave edip bir bir iki taşım pişirin.
En son ateşi kapattıktan sonra ıspanağı ilave edip servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder