9 Eylül 2015 Çarşamba

Tavuklu Baharatlı Pilav

Baharatlı pilav için 3 su bardağı ince piriç, minimum 4 adet tavuk baget ve ya but, birer tutam tuz, karabiber, kimyon, biberiye, defne yaprağı ve zerdeçal, bol miktarda soğan (2-3 ortaboy), 1.5 su bardağı sıvı yağ kullanın.

Soğanlar iyice kahverengileşinceye kadar yağda kızartın. Soğanları süzün tavuk etini iyice kızartın,öte yanda dişe gelecek kadar haşladığınız pirincin suyunu dökün.Üzerine çıkmayacak kadar suyu kalan haşlanmış piriince baharat ileve ettiğiniz kavrulmuş tavuğu ve kızarmış soğanları, tuzu ilave edin. Orta yerine döktüğünüz malzeme ile pilavı tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dk demleyin. Pilavınız servise hazır, afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder