Baharatlı pilav için 3 su bardağı ince piriç, minimum 4 adet tavuk baget
ve ya but, birer tutam tuz, karabiber, kimyon, biberiye, defne yaprağı
ve zerdeçal, bol miktarda soğan (2-3 ortaboy), 1.5 su bardağı sıvı yağ
kullanın.
Soğanlar iyice kahverengileşinceye kadar yağda kızartın.
Soğanları süzün tavuk etini iyice kızartın,öte yanda dişe gelecek kadar
haşladığınız pirincin suyunu dökün.Üzerine çıkmayacak kadar suyu kalan
haşlanmış piriince baharat ileve ettiğiniz kavrulmuş tavuğu ve kızarmış
soğanları, tuzu ilave edin. Orta yerine döktüğünüz malzeme ile pilavı
tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dk demleyin. Pilavınız
servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder