8 Eylül 2015 Salı

Püre

İçine arzuya göre Ispanak, yumurtalı taze yeşil soğan, patates ve ya kıymak gibi malzemelerle hazırlayabileceğiniz "Püre" de Türk mutfaklarının ortak lezzetlerinden biridir.
Yapılışı:
Bir adet yumurta
bir kahve fincanı sıvı yağ (tercihen tere yağı ve ya margarinde kullanabilirsınız)
Bir su bardağı süt
bir tutam tuz
bir tatlı kağışı sirke
bir tutam toz şeker
bir çay kaşığı kabartma tuzu
aldığı kadar un
İçi için:
200 gr kıyma
bir adet soğan
arzuya göre kimyon karabiber ve bir tutam tuz
Malzemeyi tamamını bir kaba boşaltın unu yavaş, yavaş ilave edip kulak yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru 8 eşit beze yapın, merdane yardımı ile pasta tabağından biraz küçük açın.
Soğanı incecik kıydıktan sonra baharatını ilave edip iyice harmanlayıın. Açtığınız bezelerin içine yarım dairesine yeteri kadar yayın diğer yarısını üzerine kapatın. ve ısınmakta olan yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder