7 Eylül 2015 Pazartesi

Kuru incir reçeli

Malzemeler:
1kg kuru incir
3 su barda şeker
6 su bardağı su
Bir tutam tarçın, 4-5 tane karanfil
Bir tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi


İnciri akşamdan üzerini geçecek kadar sıcak suya ıslatın. Sabah olunca inciri süzün, incir yumuşamış ve şişmiştir. Uçlarını bıçak yardımı ile alın. Süzdüğünüz incirin suyu takriben iki su bardağı gelecektir. Üzerine 4 su bardağı su ilave ederek tamamı 6 su bardağı suyu uygun bir tencerede kaynamaya bırakın. 3 su bardağı şeker ilave ederek, kaynamaya başlayınca inciri salın. Bir buçuk saat kadar orta ateşte kaynatın. Suyu iyice kıvama gelmeye başlayınca tarçın, karanfil, limon kabuğu ve yarım limon suyunu ilave edip 10-15 dk daha kaynatıp ateşi kesin. Soğuyunca kavanozlara alıp serin bir yerde 3-4 saat kapağını kapatmadan bekletin. Son olarak hava almayacak şekilde kapağını iyice kapatıp serin bir yerde muhafaza edin. Servis esnasında üzerine çekilmiş fındık ve ya ceviz ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder