Malzemeler:
1kg kuru incir
3 su barda şeker
6 su bardağı su
Bir tutam tarçın, 4-5 tane karanfil
Bir tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
İnciri akşamdan üzerini geçecek kadar sıcak suya ıslatın. Sabah olunca
inciri süzün, incir yumuşamış ve şişmiştir. Uçlarını bıçak yardımı ile
alın. Süzdüğünüz incirin suyu takriben iki su bardağı gelecektir.
Üzerine 4 su bardağı su ilave ederek tamamı 6 su bardağı suyu uygun bir
tencerede kaynamaya bırakın. 3 su bardağı şeker ilave ederek, kaynamaya
başlayınca inciri salın. Bir buçuk saat kadar orta ateşte kaynatın. Suyu
iyice kıvama gelmeye başlayınca tarçın, karanfil, limon kabuğu ve yarım
limon suyunu ilave edip 10-15 dk daha kaynatıp ateşi kesin. Soğuyunca
kavanozlara alıp serin bir yerde 3-4 saat kapağını kapatmadan bekletin.
Son olarak hava almayacak şekilde kapağını iyice kapatıp serin bir yerde
muhafaza edin. Servis esnasında üzerine çekilmiş fındık ve ya ceviz
ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder