9 Eylül 2015 Çarşamba

Kalla pakalçak (Kelle Paça)



İyice temizlenmiş olan kelle ve paçalar üzeri kapanacak kadar su ilave edilip 3-4 saat kısık ateşte haşlama usulu iyice pişirilir. Pişme sırasında 2-3 adet kuru soğan piyaz doğranıp ileve edilir.
Kelle paça piştikten sonra isteğe göre arzu edilirse baharat, domates ve biber salçası, patates, havuç, kırmızı yeşil biber ile sote edilip servis yapılır,
Arzu edilirse, sarımsaklı sirke ve bir tutam taze kişniş ve dere otu ile süslenip servis edilir. Ben her ikisini de yaptım, ikiside harikaydı. Afiyet olsun. Kış günleri insanın direncini arttıran en sağlıklı besin kaynaklarımızdandır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder