7 Eylül 2015 Pazartesi

Cevizli Havuçlu Ay Çöreği

Hamuru için: iki adet yumurta bir paket margarin ve ya 250 gr tere yağı, bir su bardağı şeker (şekerin miktarını arzuya göre ikiye çıkarabilirsiniz ben hafif olsun diye bir koydum)alabildiği kaadar un.
İçi için: 6-7 Adet havuç, (elma, ayva, kuru kaysi gibi şeylerde kullanabilirsiniz) bir buçuk su bardağı şeker kavurmak için bir yemek kaşığı tere yağı ve ya bir kahve fincanı zeytin yağı. Bir tutam tarçın, bir tutam zencefil, bir tutam zerdeçal, bir tatlı kaşığı limon kabuğu ve ya portakal kabuğu rendesi.
Oda sıcaklığındaki margarini ve ya tere yağını, şekeri yumurtayı harç yapın, alabildiğinceun koyum sertçe bir hamur elde edin.
Havucu rendeleyin ısınmakta olan yağa salın iyice rengi değişene kadar kavurun. İçine şekeri ve baharatları limon kabuğu rendesini de ilave edip kısık ateşte macun haline gelene kadar iyice kavurun.
Hamurları küçük bezecikler yapıp üstünü örtün, bir süre dinlendirin ve çay tabağından büyük bezeler açın. Soğumuş macubdan üzerine ince bir tabaka sürün. İçere doğru sararak rulo yapın ay çöreği şeklinde büzerek iki ucunu birleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp180 C ısınmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Arzu ederseniz harcın içine ceviz, hindistan cevizi, fındık ve ya damla çukulota koyup zenginleştirebilirsiniz. Hamuruna sevdiğiniz bisküvi ilave edebilir, limon ve ya portakal araması da katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder