Hamuru için: iki adet yumurta
bir paket margarin ve ya 250 gr tere yağı, bir su bardağı şeker
(şekerin miktarını arzuya göre ikiye çıkarabilirsiniz ben hafif olsun
diye bir koydum)alabildiği kaadar un.
İçi için: 6-7 Adet havuç,
(elma, ayva, kuru kaysi gibi şeylerde kullanabilirsiniz) bir buçuk su
bardağı şeker kavurmak için bir yemek kaşığı tere yağı ve ya bir kahve
fincanı zeytin yağı. Bir tutam tarçın, bir tutam zencefil, bir tutam
zerdeçal, bir tatlı kaşığı limon kabuğu ve ya portakal kabuğu rendesi.
Oda sıcaklığındaki margarini ve ya tere yağını, şekeri yumurtayı harç yapın, alabildiğinceun koyum sertçe bir hamur elde edin.
Havucu rendeleyin ısınmakta olan yağa salın iyice rengi değişene kadar
kavurun. İçine şekeri ve baharatları limon kabuğu rendesini de ilave
edip kısık ateşte macun haline gelene kadar iyice kavurun.
Hamurları
küçük bezecikler yapıp üstünü örtün, bir süre dinlendirin ve çay
tabağından büyük bezeler açın. Soğumuş macubdan üzerine ince bir tabaka
sürün. İçere doğru sararak rulo yapın ay çöreği şeklinde büzerek iki
ucunu birleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp180 C ısınmış fırında nar
gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Arzu ederseniz harcın içine ceviz,
hindistan cevizi, fındık ve ya damla çukulota koyup
zenginleştirebilirsiniz. Hamuruna sevdiğiniz bisküvi ilave edebilir,
limon ve ya portakal araması da katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder