Helvanın kıvamının tutturulması biraz zor, deneyim ister. Ama ölçüyü iyi
ayarlar, dikkatinizi vererek sevgi ile yaparsanız harika bir tatlı elde
edersiniz. Zeytin yağı ve tereyağı karışımı ile yapılırsa lezzet
bakımından çok güzel olur. Ancak sıvı yağ ve paket margarin ilede aynı
tadı elde etmeniz mümkün..
1-Su Bardağı sıvı yağ, yarım paket margarın.
2-Bir buçuk su bardağı toz şeker, bir buçuk su bardağı su.
3-Dört yemek kaşığı irmik, dört yemek kaşığı beyaz un.
4-Bir Su bardağı çekilmiş ceviz, bir tutam tarçın.
Isınmakta olan yağa irmiği koyup bir süre kavurun. İrmiğin kokusu
çıkmaya başlayınca unu ilave edin. Unun iyice kavrulup pembeleşince
cevizi ilave edin. Öte yanda kaynamakta olan sıcak şerbeti de ilave
ederek, karıştırmak sureti ile helvanın orta ateşte kıvama gelmesini
sağlayın. 3-4 Dk demlemeye bırakın. Arzu ettiğiniz servis tabaklarında
zevkinize göre süsleyip sunun.
(Ceviz yerine fındıkta kullanabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder