7 Eylül 2015 Pazartesi

Tavuklu pilav

Rengarenk salatanın yanında şık görünümlü, hafif, çok lezzetli yemeklerimizden biridir Tavuklu pilav.
1-Eti kendi yağında pişmesi için kuru tencereye koyup kısık ateşte bir buçuk saat kadar demleyin.
2-Tencerede yağını salıvermiş olan pişmiş tavuk etini bir kabın içine alın.
3-Aynı tencereye 4,5 (dört buçuk) su bardağı su koyun.
4-Küçük kare doğradığınız havuçları suyun içine salın (7-8 adet havuç)
5-Bir adet doğranmış sağanıda ilave edip, bir tutam zerdeçal, bir tutam tuz atıp, havuç pişinceye kadar kaynatın.
7-Öte yanda önceden yıkanıp süzülmüş olan pirinci tencereye salın.
8-Pirin pirin suyunu çekinceye kadar arada bir hafirçe tencerenin dibine doğru karıştırın.
Suyunu çektikten sonra bir bucuk bardak yıkanmış bezelyeyi ve önceden pişirdiğiniz tavul etini pilavın üzerine döşeyin. uygun bir porselen tabakla üstünü kapatıp, 20 dk demleyin.
Arzuya göre zevkle ve aşkla yapacağınız salatalarla servis yapın. Bu harika pilav hem kolay ve pıratik, hem çok hesaplı, hem çok lezzetli ve sağlıklıdır. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder