Besleyici, doyurucu, lezzetli harika bir
yemektir Türkistan pilavı. Tarifler anlatıldığı gibi zor değil, mutlaka
deneyin başaracaksınız.
Malzemeler (6 kişilik):
1kg et, 2 büyük boy soğan, 2 su bardağı sıvı Yağ, 1 kg havuç, 3 su
bardağı pirinç, yeteri kadar tuz, 4,5 (dört buçuk su bardağı su)
Kaynamakta olan yeterli miktardaki suya eti salın. Kaynayan suda et
lehimlenecek, köpük oluşmayacaktır. Etiniz haşlanırken öte yanda
ısınmakta olan yağa incecik piyaz doğradığınız. Soğanı ilave edip iyice
pembeleştirin. İnce çubuklar halinde doğradığınız havucu da ilave ederek Havuç iyice rengini değiştirene kadar orta
ateşte kavurun. Kavurma işleminin bitmesi takriben 35-40 dk olmalıdır.
Etin haşlanma esnasında daha lezzetli pişmesi için ir adet soğanı ince
piyaz doğrayıp ilave edin. Etin piştiğinden emin olduktan sonra bir
tutam tuz ilave edin. Suyunu ölçü ile kavrulmuş Havuç olan tencereye
koyduktan sonra eti de ilave ederek birkaç dk öyle kaynatın. Önceden
yıkayıp suyunu iyice süzdüğünüz pirinci de ilave edip, Pirinç suyunu
çekince kısık ateşte 20 dk demleyin. Pilavın yanına arzu ederseniz
mevsim sebzeleri ile yaptığınız salatalar ile süsleyip sofranızı
bezeyin. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder