7 Eylül 2015 Pazartesi

Türkistan Pilavı

 Besleyici, doyurucu, lezzetli harika bir yemektir Türkistan pilavı. Tarifler anlatıldığı gibi zor değil, mutlaka deneyin başaracaksınız.

Malzemeler (6 kişilik):
1kg et, 2 büyük boy soğan, 2 su bardağı sıvı Yağ, 1 kg havuç, 3 su bardağı pirinç, yeteri kadar tuz, 4,5 (dört buçuk su bardağı su)


Kaynamakta olan yeterli miktardaki suya eti salın. Kaynayan suda et lehimlenecek, köpük oluşmayacaktır. Etiniz haşlanırken öte yanda ısınmakta olan yağa incecik piyaz doğradığınız. Soğanı ilave edip iyice pembeleştirin. İnce çubuklar halinde doğradığınız havucu da ilave ederek Havuç iyice rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Kavurma işleminin bitmesi takriben 35-40 dk olmalıdır. Etin haşlanma esnasında daha lezzetli pişmesi için ir adet soğanı ince piyaz doğrayıp ilave edin. Etin piştiğinden emin olduktan sonra bir tutam tuz ilave edin. Suyunu ölçü ile kavrulmuş Havuç olan tencereye koyduktan sonra eti de ilave ederek birkaç dk öyle kaynatın. Önceden yıkayıp suyunu iyice süzdüğünüz pirinci de ilave edip, Pirinç suyunu çekince kısık ateşte 20 dk demleyin. Pilavın yanına arzu ederseniz mevsim sebzeleri ile yaptığınız salatalar ile süsleyip sofranızı bezeyin. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder