7 Eylül 2015 Pazartesi

Mısır Çorbası (Konak aşı veya Koça aş)



Uygur mutfağının şifalı yemeklerinden Mısır Çorbası
(Konak aşı veya Koça aş)

500 gr kuzu eti
bir adet kuru soğan
3. 4 adet orta boy taze mısır
bir küçük domatearzuya göre
kırmızı ve yeşil biber
bir küçük patates
sarımsak
bir bağ maydanoz ve ya taze kişniş
8 su bardağı su
Etin miktarını arttırabilir azaltabilirsiniz. Bol etli olursa iyi olur. Tercihen kuzu eti kullanılır.
Kaynamakta olan tencereye eti ve ince kıyılmış sağoanı salın.
Et pişince önce bıçakla kıyarak sonra robotta incelliğiniz mısırı ilave edin. Karıştırın kısık ateşte takriben yarım saat kadar pişirin. Çorba kıvama geldikten sonra ince kıyılmış domates biber patates ve sarımsağı ilave edin. Patates pişince ateşi kesin.
Çorbayı servis kasesine koyduktan sonra üzerine yeşilliğinizi serpiştirip servis yapın.
İştah açıcı sağlıklı çok lezzetli bir çorba türüdür.
Mısır ülkemizde bol bulunan bir tahıl çeşididir. Mide ve bağırsak dostu olan bu çorba bağırsaklarınızı çalıştırır kolestorolü düşürür. Daha pek çok şifalı yanları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder