9 Eylül 2015 Çarşamba

Kuymak

Kuymak çeşitleri pek çok ama ben burada iki çeşit kuymak yapımını anLatacağım.
1- 4 su bardağı un için bir paket hamur kabartma tozu ve ya yarım paket küçük hamur mayası yeterli olur. Bir yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir tutam rtuz ilave edin. Hamur kabartma tozu kullanıyorsanız un ile iyice karıştırın ve diğer malzemeleri ilave edip el yakmayacak sıcak suda kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Bezelere ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra hiç bol bekletmeden önceden ateşe koyduğunuz ısınmakta olan bol yağda kızartın.
2 - Dört adet yumurtaya koyulaşacak kadar un ilave edin, iyice çırpın. Isınmakta olan yağa kaşık, kaşık dökerek kızartın. (Bunun adına poşkal denir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder