Kuymak çeşitleri pek çok ama ben burada iki çeşit kuymak yapımını anLatacağım.
1- 4 su bardağı un için bir paket hamur kabartma tozu ve ya yarım paket
küçük hamur mayası yeterli olur. Bir yemek kaşığı sirke, bir tatlı
kaşığı toz şeker ve bir tutam rtuz ilave edin. Hamur kabartma tozu
kullanıyorsanız un ile iyice karıştırın ve diğer malzemeleri ilave edip
el yakmayacak sıcak suda kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Bezelere ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra hiç bol
bekletmeden önceden ateşe koyduğunuz ısınmakta olan bol yağda kızartın.
2 - Dört adet yumurtaya koyulaşacak kadar un ilave edin, iyice çırpın.
Isınmakta olan yağa kaşık, kaşık dökerek kızartın. (Bunun adına poşkal
denir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder