7 Eylül 2015 Pazartesi

Etli Havuçlu Bezelyeli Pilav




500 gr kuşbaşı et
2 su bardağı birinci kalite baldo pirinç
bir su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı)
bir adet kuru soğan
5-6 adet havuç
bir su bardağı ayıklanmış bezelye
bir tutam zerdeçal,
bir tutam tuz
bir tutam kimyon
Isınmakta olan yağa ince kıyılmış soğanı salın. Soğan iyice pembeleşince önceden haşlayarak pişirdiğiniz kuşbaşı atı ilave edin. Kibrit çöpü kalınlığında bıçak rendesi olarak kıydığınız havucu ilave edin.
Harcı bir süre 15- 20 dk iyice kavurun. Zerdeçalıda ilave edip bir kaç dk kavurduktan sonra suyu ilave edin. 10-15 dk kısık ateşte haşladıktan sonra önceden nişastası alınıncaya kadar yıkadığınız pirinci salın. Orta ateşte suyu çekilinceye kadar pişirin. Suyu çekilince ateşin harını iyice kıstıktan sonra kaşıkla dibe kadar bir kaç yerden tencerenin dibine kadar inin ve üzerine kimyon serpiştirip,son olarak bezelyeyi de ilave ettikten sonra pilavın üzerini kapatacak bir tabak kapattıktan sonra demlemeye bırakın.
Kısık ateşte 20 dk demlenmeye bırakın. Önceden mevsim sebzeleri ile hazırladığınız rengaren salatalar ile pilavınızı servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder