500 gr kuşbaşı et
2 su bardağı birinci kalite baldo
pirinç
bir su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı)
bir adet kuru soğan
5-6 adet havuç
bir su bardağı ayıklanmış bezelye
bir tutam zerdeçal,
bir tutam tuz
bir tutam kimyon
Isınmakta olan yağa ince kıyılmış
soğanı salın. Soğan iyice pembeleşince önceden haşlayarak pişirdiğiniz kuşbaşı
atı ilave edin. Kibrit çöpü kalınlığında bıçak rendesi olarak kıydığınız havucu
ilave edin.
Harcı bir süre 15- 20 dk iyice
kavurun. Zerdeçalıda ilave edip bir kaç dk kavurduktan sonra suyu ilave edin.
10-15 dk kısık ateşte haşladıktan sonra önceden nişastası alınıncaya kadar
yıkadığınız pirinci salın. Orta ateşte suyu çekilinceye kadar pişirin. Suyu
çekilince ateşin harını iyice kıstıktan sonra kaşıkla dibe kadar bir kaç yerden
tencerenin dibine kadar inin ve üzerine kimyon serpiştirip,son olarak bezelyeyi
de ilave ettikten sonra pilavın üzerini kapatacak bir tabak kapattıktan sonra
demlemeye bırakın.
Kısık ateşte 20 dk demlenmeye
bırakın. Önceden mevsim sebzeleri ile hazırladığınız rengaren salatalar ile
pilavınızı servise hazırlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder