Arzu ettiğiniz miktarda patlıcan ve Kırmızı Kapya bineri ince
dilimleyin. Geniş yayvan bir teflon tavaya 2 su bardağı sıvı yağı koyun.
Yağ ısınmaya başlayınca önce dilimlediğiniz Patlıcanları, ardın ince
dilimlediğiniz Kırmızı Kapya biberleri kızartın. Bir tutam kaya tuzu,
bir iki diş sarımsak, bir çay bardağı üzüm sirkesi ilave edin, iyice
harmanlayın. Tek kullanımlık Kavanozlara doldurup serin bir yerde ve ya
Buzdolabınızda saklayın. Kış barzu boyu istediğiniz vakit yemeklerin
yanında servis yapın. Patlıcan salatası taze ekmekle çok iyi gider.
Değişik bir salata elde etmek için istediğiniz vakit bu karışıma
Domates, Sivribiber, Maydanoz, Dereotu ve Pul Biber ilave edebilirsiniz.
En fazla 3 ay bu şekilde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder