9 Eylül 2015 Çarşamba

Kışlık patlıcan kızartması (patlıcan salatası)

Arzu ettiğiniz miktarda patlıcan ve Kırmızı Kapya bineri ince dilimleyin. Geniş yayvan bir teflon tavaya 2 su bardağı sıvı yağı koyun. Yağ ısınmaya başlayınca önce dilimlediğiniz Patlıcanları, ardın ince dilimlediğiniz Kırmızı Kapya biberleri kızartın. Bir tutam kaya tuzu, bir iki diş sarımsak, bir çay bardağı üzüm sirkesi ilave edin, iyice harmanlayın. Tek kullanımlık Kavanozlara doldurup serin bir yerde ve ya Buzdolabınızda saklayın. Kış barzu boyu istediğiniz vakit yemeklerin yanında servis yapın. Patlıcan salatası taze ekmekle çok iyi gider.
Değişik bir salata elde etmek için istediğiniz vakit bu karışıma Domates, Sivribiber, Maydanoz, Dereotu ve Pul Biber ilave edebilirsiniz. En fazla 3 ay bu şekilde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder