Çöp Uygur mutfağındaki hamur işlerinin genel adıdır. Çok zengin çeşidi
vardır. Bu gün yaptığımız "Çöp" ün neredeyde on türü mevcuttur.
Öreneğin, Bu günkü çöp kıymalı çöptür. Bol soğan, bol kıyma, domates ve
sarımsak kavurrak, kırmızı biber ve kerevizle tatlandırıp,
zenginleştirdiğimiz bu yemeğin hamuru resimde görüldüğü gibi ince yufka
açılarak bol suda haşlanıp süzülür. Üzerine kıymalı sos dökülür, arzuya
göre mutfaklarımızdan hiç eksik etmediğimiz soslarla servis yapılır.
Kaymaklısı, Maşlısı, sadece domates biberle hazırlananı, ıspanaklı, tere yağlı, pek çok türü vardır.
Uygur mutfağı tariften ziyade görsel olarak daha iyi anlaşılır. Ama
mutfağa aşina olanların kolaylıkla yapabileceği, lezzetli, görünümü hoş,
sağlıklı, pratik bir yemek türüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder