7 Eylül 2015 Pazartesi

Çöp

Çöp Uygur mutfağındaki hamur işlerinin genel adıdır. Çok zengin çeşidi vardır. Bu gün yaptığımız "Çöp" ün neredeyde on türü mevcuttur. Öreneğin, Bu günkü çöp kıymalı çöptür. Bol soğan, bol kıyma, domates ve sarımsak kavurrak, kırmızı biber ve kerevizle tatlandırıp, zenginleştirdiğimiz bu yemeğin hamuru resimde görüldüğü gibi ince yufka açılarak bol suda haşlanıp süzülür. Üzerine kıymalı sos dökülür, arzuya göre mutfaklarımızdan hiç eksik etmediğimiz soslarla servis yapılır.
Kaymaklısı, Maşlısı, sadece domates biberle hazırlananı, ıspanaklı, tere yağlı, pek çok türü vardır.
Uygur mutfağı tariften ziyade görsel olarak daha iyi anlaşılır. Ama mutfağa aşina olanların kolaylıkla yapabileceği, lezzetli, görünümü hoş, sağlıklı, pratik bir yemek türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder