7 Eylül 2015 Pazartesi

Küde



"Küde" soğangillerden bir sebze türüdür. Türkiyede bulunmadığı için küde yerine ince taze pırasa ve ya ıspanak kullanabilir, taze yeşil soğan ilede yapabilirsiniz.
Yapılısı:
dört adet çırpılmış yumurta sahanda kızartın, süzün.
İncecik kıyılmış kırmızı biberi bir süre yağda kızarttıktan sonra sarımsak ve yeşil biberi ileve edip iyice kavurun. Kuşbaşı doğranmış domateside ilave edip suyu çekilinceye kadar kavurun. Bir tutam tuz ilave edin.
Yeşilliğiniz pırasa ise bir süre kavurmanız gerekebilir, eğer yeşil soğan, ıspanak ise kavurmanıza gerek yok. Ateşi söndürmeden önce bir iki karıştırmanız yeterli.
Bu sebze legmen ve tüm makarnaların yanında olduğu gibi beyaz pilavın yanında da servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder