7 Eylül 2015 Pazartesi

Yılınğ Yisip (Çıplak Mumbar)



Uygur Mutfağında Yılınğ Yisip Çıplak Mumbar

MALZEMESİ: 1 Kg orta yağlı ve ya yağsız kıyma
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı birinci kalite de pirinç
1 Adet yumurta iki yeme kaşığı un
birer tutam tuz, karabiber, kimyon
Kıymayı bir uygun kabın içine koyup bir adet yumurtayı üzerine kırın iyiçe karıştırın. önceden incecik kıydığınız kuru soğanın içine kimyon tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, önceden yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave ettikten sonra bir kaç dk yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Mantı tenceresinin tepsilerine dizin, kaynamakta olan tenereye koyup kapağını kapattıktan sonra 20-25 dk pişirin. Çorbalarla, salatalarla servis yapın afiyet olsun.
Yapımı kolay, pıratik, şık ve özel olduğu kadar hafif ve lezzetli bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder