7 Eylül 2015 Pazartesi

Üzümlü Pilav

ÜZÜMLÜ PİLAVIN YAPILIŞI:
Eti kaynamakta olan 8-10 bardak suya salın, etiniz haşlanırken diğer işlemlere devam edin.
Soğanı iri kıyma halinde doğrayıp ısınmakta olan yağa salın. Soğan iyice pembeleşmeye başlayınca küçük küpçükler halinde doğradığınız havucu ilave edip 2-25 dk kavurun. Eti piştikten sonra bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edip altını kapatın, eti bir süzgeçte süzerek, ölçüye göre kavrulmuş havucun üzerine dökün. Önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci salın, pişmiş eti de ilave edin. Harmanlayıp karıştırarak suyu çekilmeye başlayınca kuru üzümü ortasından açtığınız çukura ilave ederek kuru üzümü ilave edin. Üzerine bir tutam kimyon ilave ettikten sonra 20-25 dk kısık ateşte demleyip sıcak servis yapın, afiyet olsun.
Not:
Yağın tercihi tamamen Size ait olup, tereyağı, çiçek yağı, zeytin yağı kullanabilirsiniz. Üzümü pilavla demlerken dağıtmadan orta yerine açtığınız çukura gömerek demleyin. Hoş bir aroma bıraksa da, üzümlü pilav sevmeyenler için sorun olmaz. Yine servis esnasında servis tabağının üst tarafına gelecek şekilde serpiştirerek servis yapın. Kimyonun miktarını biraz daha arttırabilir, hatta hiç kimyon koymadan da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder