ÜZÜMLÜ PİLAVIN YAPILIŞI:
Eti kaynamakta olan 8-10 bardak suya salın, etiniz haşlanırken diğer işlemlere devam edin.
Soğanı iri kıyma halinde doğrayıp ısınmakta olan yağa salın. Soğan
iyice pembeleşmeye başlayınca küçük küpçükler halinde doğradığınız
havucu ilave edip 2-25 dk kavurun. Eti piştikten sonra bir tatlı kaşığı
kadar tuz ilave edip altını kapatın, eti bir süzgeçte süzerek, ölçüye
göre kavrulmuş havucun üzerine dökün. Önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci
salın, pişmiş eti de ilave edin.
Harmanlayıp karıştırarak suyu çekilmeye başlayınca kuru üzümü ortasından
açtığınız çukura ilave ederek kuru üzümü ilave edin. Üzerine bir tutam
kimyon ilave ettikten sonra 20-25 dk kısık ateşte demleyip sıcak servis
yapın, afiyet olsun.
Not:
Yağın tercihi tamamen Size ait olup,
tereyağı, çiçek yağı, zeytin yağı kullanabilirsiniz. Üzümü pilavla
demlerken dağıtmadan orta yerine açtığınız çukura gömerek demleyin. Hoş
bir aroma bıraksa da, üzümlü pilav sevmeyenler için sorun olmaz. Yine
servis esnasında servis tabağının üst tarafına gelecek şekilde
serpiştirerek servis yapın. Kimyonun miktarını biraz daha arttırabilir,
hatta hiç kimyon koymadan da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder