9 Eylül 2015 Çarşamba

Goş Nan (Etli ekmek)

Uygur Mutfağında Kıyma ile yapılan yemek çeşitleride pek çoktur. Goş Nan dediğimiz etli ekmek türü Türk Mutfaklarının ortak tatlarından biridir.

Kıyması için;
300 gr (yağsız) bıçak kıyması
iki orta boy soğan
bir küçük domates
bir tutam kimyon
bir tutam tuz


Hamuru için:
bir adet yumurta
bir çay bardağı sirke
bir kahve fincanı zeytin yağ (tercihen çiçek yağı kullanabilirsiniz)
bir tutam tuz
bir tatlı kaşığı sirke
bir çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Yumurta süt yağ ve diğer malzemeleri hamur yoğuma kabına boşaltın (kabartma tozunu un ile birlikte üzerine ilave edin). Kulak memesi yumuşakluğunda bir hamur elde edin.
Öte yandan bıçak kıyması yaptığınız ete, kıyılmış soğanı ve tuz kimyon ilave ederek yoğurun.
Zeytinyağı soğanın çabuk yumuşayacağını sağladığı için kıymalı yemeklerde soğanın ağzınıza gelmesini istemiyorsanız kıymaya mutlaka bir miktar zeytinyağı ilave edin)
Öte yandan dört büyük dört orta boy beze yaptığınız hamuru unu çok az kullanarak serviz tabağı büyüklüğünde açın. Küçük olanı üste kapatacağınız için büyük bezeden bir santim küçüklükte açın.
Üzerine ince bir tabaka kıyma yaydıktan sonra ısınmakta olan yağada orta ateşte her iki yüzünü çevirerek pişirin.
Çorba salata ve içeceklerle donattığınız sofraya etli ekmeğinizide getirerek mutluluğunuza mutluluk katın. Son derece lezzetli, bereketli ve görünümü ile iştah açan Goş nan tarif edildiği kardar karmaşık ve zor değil. Hemen deneyin afiyet şifa olsun.








 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder