7 Eylül 2015 Pazartesi

Üzümlü Pilav

Pilavlarda malzemelerin değişimi ile lezzeti ve görünümü de değişir. Üzümlü pilav lezzet bakımından her damağa hitap eden çok güzel çok değişik bir pilav türüdür. Malzemeyi randımanlı kullanıp, özveri ile yaptığınız üzümlü pilavın tadına doyum olmaz. Besleyici, doyurucu ve zengin bir yemek olan üzümlü pilav mutlaka denemeye değer.

 Malzemeler:
Bir kg Dana ve ya kuzu kuşbaşı et
Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
İki adet büyük boy kuru soğan
Üç su bardağı pirin
Bir su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Kg iri taneli havuç
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tutam kimyon
4,5 su bardağı et suyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder